SzaniterMánia

Hogyan tisztítsuk megfelelően az üveg zuhanyfalakat?

Manapság nagyon elterjedtek a minél nagyobb üvegfelületek alkalmazása a fürdőszobákban. A vízkő és az általa okozott foltok az üvegfelületek nagy ellenségei. A vízlágyító készülék használata mellett fontos figyelmet fordítani a megfelelő tisztítási rutinra is. A fürdőszoba takarítása az egyik legidőigényesebb folyamat a ház takarítása során. A megfelelő eszközök és tisztítószerek alkalmazása mellett a zuhanyfalak takarításának ideje jelentősen lerövidíthető. A fürdőszoba tisztaságának legfőbb jele az üvegfalakon mutatkozik meg.

A vegyszermentes takarítást előnyben részesítőknek ajánljuk a gőztisztítógépes lehetőséget. A gőztisztítók képesek vegyi anyagok nélkül elpusztítani a baktériumok, vírusok és gombák 99,9%-át. A módszer mellett szól még az az érv is, hogy gyors és hatékony, kevés fizikai erőfeszítést igényel. A tisztítás után azonnal élvezhetjük a tökéletesen cseppmentes üvegfalat.

A vegyszeres tisztítással is tökéletes eredményt tudunk elérni, azonban több eszközt és előkészületet igényel. Javasolt a kifejezetten üvegfalakra kifejlesztett vízkőoldók és súrolószerek alkalmazása, hogy a felület esetleges sérülései elkerülhetők legyenek. Ezen szerek mellett ajánlott gumikesztyű és maszk használata is. Miután a  felületet a kiválasztott szerrel lefújtuk, a flakonon jelzett behatási időt várjuk meg. Az idő letelte után érdemes egy szivaccsal átdörzsölni a felületet, majd egy tiszta vizes szivaccsal átmosni a felületet. A tiszta vizes lemosás után egy ablaklehúzóval javasolt lehúzni a megmaradt vizet. Ezután még ajánlott egy mikroszálas törlőkendővel áttörölni a felületet a tökéletes cseppmentes felület eléréséhez. Időigényesebb módszer, mint egy gőztisztító alkalmazása, azonban az eredmény azonos.

Jó tanács! Ha zuhanyzások után a nedves fal egy ronggyal vagy ablaklehúzóval letörlésére kerül, akkor a tisztítások közötti idő kitolható, hosszabb idő alatt alakul ki jelentős vízkövesedés, foltosodás.

kép: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + egy =