SzaniterMánia

Hogyan válasszunk a hagyományostól eltérő stílusú prémium fürdőkádat?

A hagyományos beépítésű kádakat egyre gyakrabban váltják fel a prémium minőségű modern beépítésű és kialakítású modellek. A fürdőkád kiválasztása a fürdőszoba építése során az egyik legfontosabb feladat. A kiválasztott modell a helyiség éke lesz, megadja a tér stílusát. A kiválasztás során fontos figyelembe venni a helyiség adottságait, valamint a beépíthetőségi lehetőségeket. Beépíthetőség és forma alapján az alábbi lehetőségek közül választhatunk.

Asszimetrikus kád

Az asszimetrikus kádak állnak legközelebb a hagyományos kialakítású kádakhoz, egyesítik a sarokkádak és az egyenes kádak előnyeit. Gépészeti szükséglete szinte teljesen megegyezik azokkal. Elhelyezésük olyan terekben ajánlott, ahol a kád helyének kialakítása fal mellé esik. Ezeket a kádakat többnyire akkor alkalmazzák, ha kisebb méretű a helyiség, de szeretnének különleges hatást elérni. Az asszimetrikus modellek könnyen zuhanyzóvá is alakíthatóak.

Szabadon álló kádak

A szabadon álló kádak napjaink nagy újjászületett klasszikusai. Nem szükséges ezeket a típusokat fal mellé állítani vagy beépíteni, így akár egy nagyobb tér közepén vagy az ablak előtt is helyet kaphatnak. Csaptelepeket kétféle módon lehet elhelyezni. Ha a fürdőkád a helyiség közepén kerül elhelyezésre, úgy álló kádtöltő csaptelepek alkalmazása a megfelelő. Amennyiben a falhoz közel kerül elhelyezésre a különálló kád, abban az esetben pedig hagyományos módon a falra is felkerülhet a csaptelep.

Különleges kádak

A valóságtól elrugaszkodva nagyon sok egyedi kialakítású modellre bukkanhatunk. A nagy terű fürdőszobák tökéletes éke lehet egy-egy rendkívül különleges formájú kád. A design kialakítása során fontos minél előbb eldönteni, hogy esetleg erre esik-e a választás. A tér sokszínű kialakítása során alkalmazkodni kell ebben az esetben a technikai szükségletek teljesítésére, valamint a megfelelő térhatás elérésére. Ezek a modellek elérhetősége kimeríti a prémium kategóriát, alkalmazásuk belsőépítész vagy lakberendező segítségével ajánlott.

képek: Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × kettő =